Linkbuilden in 2022

Zoekmachineoptimalisatie is een belangrijk onderdeel van de marketingstrategie van veel bedrijven. Duizenden euro┬┤s in advertenties stoppen lijkt steeds minder goed te werken en daardoor willen steeds meer bedrijven zich richten op organisch verkeer. Om organisch verkeer naar je website te krijgen is het belangrijk dat je goed rankt in de zoekmachines. Hoog komen in de zoekresultaten doe je echter niet zomaar. Zoekmachineoptimalisatie is noodzakelijk om de hoge posities te behalen en hier te blijven. Echter zijn er honderden factoren die jouw rankings bepalen. Een van de belangrijkste factoren is je backlinkprofiel.

Linkbuilding

Een goed backlinkprofiel is dus een essentieel onderdeel om goed te ranken. Veel relevante backlinks zorgen er namelijk voor dat Google jouw website als autoritaire website gaat zien. Dit wordt beloond met goede rankings. Het verzamelen van deze backlinks wordt ook wel linkbuilden genoemd. Er zijn enorm veel verschillende manieren om te linkbuilden. Wel is het belangrijk dat het zorgvuldig gebeurd, want spammerige backlinks kunnen een negatieve invloed hebben op de rankings.

Zelf doen of uitbesteden?

Om linkbuilding goed uit te voeren heb je veel tijd, kennis en resources nodig. Het is belangrijk dat je weet wat je doet en dat je alles handmatig uitvoert. Wanneer je zelf weinig tijd hebt, is het handig om het linkbuilden uit te besteden aan een SEO specialist die zich focust op linkbuilding. Deze bedrijven hebben namelijk meestal een goed netwerk waardoor ze in een korte periode veel relevante linkjes live kunnen krijgen. Zo bespaar jij veel tijd en moeite en bouw je samen een sterke website op.