mario, mushroom, video game-1081471.jpg

Een gamewebsite maken

Als je games maakt en ontwerpt voor de lol, waarom zou je er dan niet gewoon extra geld mee verdienen? Het enige wat je nodig hebt is een basiskennis van Flash en een echte passie voor games om er extra inkomsten uit te genereren. Dit artikel leert je de basis voor het succesvol maken van een gamewebsite!

Zorg allereerst dat je de basissoftware hebt waarmee je je games kunt maken: Adobe Flash. De software is behoorlijk duur, maar is zeker elke cent waard als je deze maximaal kunt benutten. Als je een beperkte kennis van Flash hebt, kun je Flash-zelfstudies streamen of downloaden om te leren hoe je games kunt maken. Ze zijn een grote hulp!

Hier zijn enkele belangrijke tips om uw nieuwe bedrijf een vliegende start te geven en te leren hoe u een gamewebsite voor kinderen kunt maken:

  1. Maak de spellen leuk en leerzaam, maar niet ‘te’ educatief. Games moeten leuk zijn, geen huiswerk.
  2. Houd je games eenvoudig. Het moet eenvoudig genoeg zijn voor kinderen om te begrijpen zonder de hulp van hun ouders.
  3. Maak de site en het spel zelf zo kleurrijk en leuk mogelijk.
  4. Laat spelers punten of munten verdienen om in te wisselen voor een beloning die ze kunnen kiezen als onderdeel van het spel.

Leuke spelletjes maken is natuurlijk niet genoeg. Wat heb je aan games van hoge kwaliteit als je er niets aan kunt verdienen? Daarom volgen hier tips over hoe u er inkomsten mee kunt verdienen:

• Gebruik screenshots in plaats van platte tekst en links om reclame te maken voor uw games. Kinderen hebben een zeer korte aandachtsspanne en zullen positiever reageren op afbeeldingen dan op pure tekst.

• Zet Mochi-advertenties in uw spel zodat u elke keer dat iemand uw spel speelt, advertentie-inkomsten verdient. Mochi-advertenties zijn het eerste advertentienetwerk voor casual games waar u geld kunt verdienen wanneer uw games worden gespeeld, zelfs als uw games op andere websites worden geplaatst.

• Als je een briljant en buitengewoon leuk spel hebt gemaakt dat erg populair is geworden, kun je prijzen winnen voor het spel en wat geld verdienen. Het winnen van prijzen kan ook meer publiciteit genereren, waardoor meer mensen op de hoogte zijn van je games. U kunt ook opgemerkt worden door grote gamebedrijven en u vragen om games voor hen te maken en op contractbasis betaald te worden!

• Krijg sponsors voor uw games via andere websites. Dit is een gemakkelijke manier om aan geld te komen! Veel websites betalen graag in ruil voor het plaatsen van hun links en advertenties in uw spel. Zorg ervoor dat de producten van de adverteerders geschikt zijn voor kinderen! U kunt dat ook proberen om uw site te promoten. Dergelijke sponsoring varieert meestal van $ 50 tot $ 2.000, afhankelijk van de site.

• Maak een demoversie van je spel, zodat spelers die de volledige versie willen, deze moeten kopen. Maak het voor de meeste mensen betaalbaar om veel geld te verdienen!