Deze 5 redenen maken nearshore staffing erg gewild 

In deze blogpost leer je 5 redenen kennen waarom nearshore staffing zo populair is. Staffing via nearshoring is het werven van personeel in een andere regio dan waar je zelf gevestigd bent. De voordelen van deze vorm van staffing zijn legio; het goedkoper dan onshore staffing, er zijn minder vertragingen door tijdsverschillen, het is beter georganiseerd en er is meer taalvaardig personeel. Lees hieronder verder voor meer informatie over deze voordelen. 

Met nearshore staffing maak je minder kosten 

Ten eerste is nearshore staffing een stuk goedkoper dan onshore staffing. Dit komt doordat je minder reiskosten hebt en het loonniveau in deze landen lager is. Verder betaal je ook geen sociale voorzieningen. Op deze manier kun je flink besparen op de kosten van je personeelskosten. 

Er is een groter aanbod aan potentieel personeel 

Als tweede is er een groter aanbod aan potentieel personeel met nearshore staffing. Dit komt doordat de bevolking in deze landen meestal jonger is en minder ervaring heeft. Dit maakt het makkelijker om goedkope arbeidskrachten te vinden die snel leren en gemotiveerd zijn. Daarnaast heb je simpelweg een grotere bevolking waaruit je personeel kunt vinden. Het vinden van gekwalificeerd personeel wordt steeds moeilijker. Dit helpt dus zeker om dit probleem op te lossen. 

Je hebt niet te maken met een cultuurbarrière 

In de derde plaats is er geen cultuurbarrière. Dit betekent dat je niet te maken hebt met een taal- of cultuurverschil. Dit is erg handig, want het maakt communicatie makkelijker en soepeler. Zoals je al weet, is communicatie een belangrijk onderdeel van het runnen van een bedrijf. Als je niet goed kunt communiceren met je personeel, dan loopt alles in de soep. Dit is dus zeker een voordeel van nearshore staffing. 

Het is makkelijker om elkaar in het echt te ontmoeten 

Verder is het makkelijker om elkaar in het echt te ontmoeten via nearshore staffing. Dit komt doordat de afstand tussen jou en je personeel kleiner is. Dit maakt het gemakkelijker om bijvoorbeeld een keer in de zoveel tijd een bijeenkomst te organiseren. Dit is erg handig, want het houdt je personeel gemotiveerd en geeft je ook de kans om problemen op te lossen. Wanneer je voor offshoring had gekozen, was het vele malen moeilijker geweest om dit soort bijeenkomsten in het echt te organiseren.

Er zijn veel bedrijven die de staffing voor je regelen 

Tenslotte zijn er veel bedrijven die de staffing voor je regelen. Dit komt doordat het een groeiende markt is. Dit maakt het makkelijker om een goede aanbieder te vinden die bij je past. Daarnaast is er meer keuze en kun je dus makkelijker een bedrijf vinden dat de juiste prijs vraagt. Nearshore staffing wordt steeds populairder, en dat is niet zonder reden. Zoals je hierboven hebt kunnen lezen, zijn er veel voordelen verbonden aan deze vorm van staffing. Dus als je op zoek bent naar een goedkope, gemotiveerde en taalvaardige werknemer is deze vorm van staffing wellicht iets voor jou. Met bedrijven als SHORE teams vind je makkelijk een manier developers van verschillende disciplines, zoals front end developers, via nearshoring mogelijk te maken.